Easy Peasy Paella
?EASY PEASY PAELLA ?? @brandvis deze Surinaamse garnalen zijn misschien wel de lekkerste die ik ooit heb geproefd.. zo mooi van kleur en topkwaliteit ?? bij @brandvis haal ik altijd mijn vis en ik ben er zo blij mee, zij hebben zo een leuk visassortiment! De easy peasy paella heet niet zomaar zo, deze variant is heel makkelijk te maken. Hier komt het recept. Snij 3 sjalotjes en 250 gram chorizo in kleine stukjes en maak twee tenen knoflook schoon. Zet de paella of hapjespan op het vuur en bak de ui lekker met de chorizo en pers daar twee tenen knoflook bij. Bak lekker door, voeg kleingesneden stukjes zuurkoolspek (270 gram) toe. Giet 1 liter water bij het mengsel en strooi vervolgens de paellarijst 500 gram erbij, paella rijst is gewoon in de supermarkt te koop. Roer alles goed door elkaar en blijf roeren. Als het eenmaal gaat koken moet je het goed door blijven roeren! De rijst plakt namelijk snel aan de bodem vast en kan daardoor verbranden. Als je goed roert heb je dit probleem niet. Het duurt een halfuur voordat de rijst gaar is gekookt in de pan. Heel makkelijk dus. Schep 400 gram tuinbonen erdoor en je makkelijke paella is zo goed als klaar! Nu alleen nog de gambas kort aan beide kanten bakken om erbij de serveren. Je kan de rijst nog op smaak maken met Spaanse viskruiden of zout. Geniet ervan ???
Zalm Quiche
❤PECORINO PASTA MET ZALM ??? een heerlijk @brandvis recept met simpele maar lekker pasta met pecorino kaas. Kook de pasta naar keuze al dente en giet het af. Pak dezelfde pan weer erbij en fruit daarin 2 geperste teentjes knoflook met veel olijfolie. Zodra het lekker aan t bakken doe je vers gesneden basilicum en doe je de pasta weer terug in de pan. Maak op smaak met peper en zout en rasp pecorino kaas erdoorheen. Doe dit een paar keer zodat de kaas overal tussen de pasta sliertjes zit. Bak een vers stuk zalm erbij, ik bak de zalmmoot altijd rosé, dat vind ik lekker??
Eet smakelijk allemaal.
Pecorino pasta met zalm
ZALM QUICHE ??? @brandvis receptje ? En natuurlijk weer een makkelijk recept! Pak een kom erbij en doe daar 500 ml kookroom in, voeg 5/6 eieren toe, snij een half bosje bieslook klein en voeg dat er ook toe. Net als peper en zout, gebakken aardappeltjes (500 gram) en 250 gram gerookte zalm. Doe ong 40/50 min in de oven op 200 graden tot dat de quiche mooi goudbruin is! Serveer met citroen.
Eet smakelijk allemaal.
Argentijnse Gamba’s
De Argentijnse Gamba’s met een bulgur salade oftewel een gezonde paella!
Het is heerlijk om een bulgur salade erbij te maken, dit is veel gezonder dan paella en het ziet er prachtig uit op tafel. Dus hou jij van BBQen en vis? Maak dan dit heerlijke gerecht.
Tegenwoordig kan je bulgur kant en klaar in de supermarkt kopen. Pak een mooie schaal erbij en doe 250 gram bulgur op de schaal. Schenk wat olijfolie eroverheen en doe peper en zout door de bulgur. Garneer met stukjes avocado van 1 avocado, stukjes bosui van 3 stengels, 175 gram sojaboontjes, stukjes van 1 rode peper & wat reepjes komkommer. Om de salade met gamba’s af te maken pers je het sap van een halve limoen eroverheen. De garnalen moeten kort ong 2 min per kant op de bbq tot ze mooi krokant kleuren. Leg de gamba’s op de salade erbij en zet dit op tafel.
Eet smakelijk allemaal.
Teriyaki salmon noodles
?TERIYAKI SALMON NOODLES ?? gezonde volkoren noodles met teriyaki zalm is een heerlijke combinatie! Natuurlijk heb ik de verse zalm bij @brandvis vandaan, de lekkerste viswinkel in Egmond aan den hoef! Koop wholewheat noodles dit betekend dat het volkoren is oftewel gezonder dan normale noodles. Marineer je zalmmoot in 1 el honing, 3 el sojasaus, 3 el ketjap en 1 teentje geperste knoflook. Laat dit in inwerken. Kook de noodles volgens de verpakking en giet af. Zorg dat je Thaise of een Chinese groentemix klaar hebt liggen en bak dit in 3 el sesamolie met een geperst teentje knoflook. Bak dit 10 minuten en voeg de noodles erbij, mix alles goed door elkaar. Zet vervolgens even het vuur uit en bak de zalm in 2 el sesamolie kort 5 minuten elke kant. Zorg dat de zalm rosé wordt gebakken dit is het lekkerste met verse zalm. Roer de overige marinade van de zalm door de noodles en groenten en serveren maar ! ??een heerlijke en gezonde maaltijd, eet smakelijk ❣
Salmon crostini’s
Salmon Crostini’s ??? een heerlijk hapje of amuse voor de feestdagen met de beste gerookte Noorse zalm van @brandvis snij een stokbrood in dunne sneetjes en maak de sneetjes krokant in de pan door een beetje te bakken met olijfolie. Beleg ze met gerookte zalm en besmeer de zalm met een beetje truffelmayonaise. Vervolgens snij je een bosuitje en avocado en dat leg je er ook op. Maak het af met Noorse gerookte zalm en peper en zout. Eet smakelijk! Een makkelijk maar overheerlijke crostini!
Tuna Taco’s
???TUNA TACO’S ?? @brandvis, dit is zo makkelijk en echt goddelijk!! Ik haal mijn vis altijd bij Brand visspecialiteiten in Egmond aan de hoef. Ik ben gek op de specialiteiten en de verse vis daar.. ??. Deze taco’s haal je kant en klaar uit de verpakking en je kan ze meteen beleggen. Ik heb 200 gram verse rauwe tonijn in blokjes gesneden en gemarineerd in 2 el soja saus. Hussel het lekker door elkaar en voeg de stukjes bosui van 2 stengels toe. Vervolgens maak je wasabimayonaise (4 el mayonaise en 1 tl wasabi) en besmeer je de taco’s hiermee. Pel 1 avocado en snij deze in plakjes en leg dit vervolgens erop. Nu kan het tonijn erin. Verdeel het over de taco’s en strooi nog wat mais erover. Nu is het klaar om te eten?? serveer de overige wasabimayo erbij om in te dopen. Eet smakelijk! ???: dit kan natuurlijk ook met blokjes verse zalm !
Spinaziesalade met zalm
?Spinaziesalade met zalm ??? Natuurlijk heb ik de heerlijke gerookte zalm en gerookte wilde zalm bij @brandvis gehaald. Ik kon niet kiezen?? de zalm was allebei zo lekker ?.. nu komt het heerlijke recept! Doe 100 gram verse spinazie in een kom en meng het met een beetje balsamico stroop. Leg de spinazieblaadjes daarna op een bord, verdeel 200 gram verse zalm naar keuze erover (gerookte zalm of wilde zalm). Daarna 1 avocado pellen en snijden in plakjes en ook toevoegen aan de salade. Dan zijn we alweer bij de laatste stap en dat zijn de cashewnoten. Een heerlijke & gezonde salade. Ik zou zeggen probeer dit! ?
Zalm burgers
??ZALM B U R G E R ??? ik zat te denken wat ik nog meer met sashimi kon maken en bedacht mij ineens een burger ervan te maken ?????dit is te lekker en goed gelukt, al zeg ik t zelf! De vis van @brandvis maakt het extra lekker ??. Volg @brandvis voor inspiratie! Hier volgt het recept voor 2 burgers. Zorg ervoor dat je een verse zalmmoot zonder huid van 200 gram in huis hebt gehaald. Snij deze zalm in stukjes en leg de stukjes in een kom. Voeg gesneden bosui van 3 stengels toe, 1 geperste teen knoflook, 1 ei, 3 el gebrande sesamzaadjes, 1 el sesamolie, sap van een halve citroen en wat peper & zout. Meng dit alles door elkaar heen en verhit een pan, met sesamolie bakken. Voeg het mengsel in een rond vormpje in de pan toe en bak de burgers krokant. Als ze omgedraaid kunnen worden haal je de vormpjes weg. De ronde bakvormpjes zorgen ervoor dat je burger rond blijft en niet uit elkaar valt. Het is heerlijk om de zalmburgers een beetje rosé te bakken. Pak een volkoren bol erbij (andere bol kan natuurlijk ook). Beleg deze met wat blaadjes verse spinazie en plakjes van een halve avocado. Doe de bovenkant van de bol erop en serveer met een partje citroen, sesamzaadjes en wat bosui. SMULLEN! ??
Vongole
Tempura Gamba’s
AVOCADO ZALM BROODJE
BROODJE MAKREEL
Coquilles met spek
Gamba’s met avocado
Oosterse gougetti met zalm
Makreelsalade met ei
Crispy fried calamari
Gamba pasta
Vongole