Easy Peasy Paella

?EASY PEASY PAELLA ?? @brandvis deze Surinaamse garnalen zijn misschien wel de lekkerste die ik ooit heb geproefd.. zo mooi van kleur en topkwaliteit ?? bij @brandvis haal ik altijd mijn vis en ik ben er zo blij mee, zij hebben zo een leuk visassortiment! De easy peasy paella heet niet zomaar zo, deze variant is heel makkelijk te maken. Hier komt het recept. Snij 3 sjalotjes en 250 gram chorizo in kleine stukjes en maak twee tenen knoflook schoon. Zet de paella of hapjespan op het vuur en bak de ui lekker met de chorizo en pers daar twee tenen knoflook bij. Bak lekker door, voeg kleingesneden stukjes zuurkoolspek (270 gram) toe. Giet 1 liter water bij het mengsel en strooi vervolgens de paellarijst 500 gram erbij, paella rijst is gewoon in de supermarkt te koop. Roer alles goed door elkaar en blijf roeren. Als het eenmaal gaat koken moet je het goed door blijven roeren! De rijst plakt namelijk snel aan de bodem vast en kan daardoor verbranden. Als je goed roert heb je dit probleem niet. Het duurt een halfuur voordat de rijst gaar is gekookt in de pan. Heel makkelijk dus. Schep 400 gram tuinbonen erdoor en je makkelijke paella is zo goed als klaar! Nu alleen nog de gambas kort aan beide kanten bakken om erbij de serveren. Je kan de rijst nog op smaak maken met Spaanse viskruiden of zout. Geniet ervan ???

Zalm Quiche

❤PECORINO PASTA MET ZALM ??? een heerlijk @brandvis recept met simpele maar lekker pasta met pecorino kaas. Kook de pasta naar keuze al dente en giet het af. Pak dezelfde pan weer erbij en fruit daarin 2 geperste teentjes knoflook met veel olijfolie. Zodra het lekker aan t bakken doe je vers gesneden basilicum en doe je de pasta weer terug in de pan. Maak op smaak met peper en zout en rasp pecorino kaas erdoorheen. Doe dit een paar keer zodat de kaas overal tussen de pasta sliertjes zit. Bak een vers stuk zalm erbij, ik bak de zalmmoot altijd rosé, dat vind ik lekker??

Eet smakelijk allemaal.

Pecorino pasta met zalm

ZALM QUICHE ??? @brandvis receptje ? En natuurlijk weer een makkelijk recept! Pak een kom erbij en doe daar 500 ml kookroom in, voeg 5/6 eieren toe, snij een half bosje bieslook klein en voeg dat er ook toe. Net als peper en zout, gebakken aardappeltjes (500 gram) en 250 gram gerookte zalm. Doe ong 40/50 min in de oven op 200 graden tot dat de quiche mooi goudbruin is! Serveer met citroen.

Eet smakelijk allemaal.

Argentijnse Gamba’s

De Argentijnse Gamba’s met een bulgur salade oftewel een gezonde paella!

Het is heerlijk om een bulgur salade erbij te maken, dit is veel gezonder dan paella en het ziet er prachtig uit op tafel. Dus hou jij van BBQen en vis? Maak dan dit heerlijke gerecht.

Tegenwoordig kan je bulgur kant en klaar in de supermarkt kopen. Pak een mooie schaal erbij en doe 250 gram bulgur op de schaal. Schenk wat olijfolie eroverheen en doe peper en zout door de bulgur. Garneer met stukjes avocado van 1 avocado, stukjes bosui van 3 stengels, 175 gram sojaboontjes, stukjes van 1 rode peper & wat reepjes komkommer. Om de salade met gamba’s af te maken pers je het sap van een halve limoen eroverheen. De garnalen moeten kort ong 2 min per kant op de bbq tot ze mooi krokant kleuren. Leg de gamba’s op de salade erbij en zet dit op tafel.

Eet smakelijk allemaal.

Teriyaki salmon noodles

?TERIYAKI SALMON NOODLES ?? gezonde volkoren noodles met teriyaki zalm is een heerlijke combinatie! Natuurlijk heb ik de verse zalm bij @brandvis vandaan, de lekkerste viswinkel in Egmond aan den hoef! Koop wholewheat noodles dit betekend dat het volkoren is oftewel gezonder dan normale noodles. Marineer je zalmmoot in 1 el honing, 3 el sojasaus, 3 el ketjap en 1 teentje geperste knoflook. Laat dit in inwerken. Kook de noodles volgens de verpakking en giet af. Zorg dat je Thaise of een Chinese groentemix klaar hebt liggen en bak dit in 3 el sesamolie met een geperst teentje knoflook. Bak dit 10 minuten en voeg de noodles erbij, mix alles goed door elkaar. Zet vervolgens even het vuur uit en bak de zalm in 2 el sesamolie kort 5 minuten elke kant. Zorg dat de zalm rosé wordt gebakken dit is het lekkerste met verse zalm. Roer de overige marinade van de zalm door de noodles en groenten en serveren maar ! ??een heerlijke en gezonde maaltijd, eet smakelijk ❣

Salmon crostini’s

Salmon Crostini’s ??? een heerlijk hapje of amuse voor de feestdagen met de beste gerookte Noorse zalm van @brandvis snij een stokbrood in dunne sneetjes en maak de sneetjes krokant in de pan door een beetje te bakken met olijfolie. Beleg ze met gerookte zalm en besmeer de zalm met een beetje truffelmayonaise. Vervolgens snij je een bosuitje en avocado en dat leg je er ook op. Maak het af met Noorse gerookte zalm en peper en zout. Eet smakelijk! Een makkelijk maar overheerlijke crostini!

Tuna Taco’s

???TUNA TACO’S ?? @brandvis, dit is zo makkelijk en echt goddelijk!! Ik haal mijn vis altijd bij Brand visspecialiteiten in Egmond aan de hoef. Ik ben gek op de specialiteiten en de verse vis daar.. ??. Deze taco’s haal je kant en klaar uit de verpakking en je kan ze meteen beleggen. Ik heb 200 gram verse rauwe tonijn in blokjes gesneden en gemarineerd in 2 el soja saus. Hussel het lekker door elkaar en voeg de stukjes bosui van 2 stengels toe. Vervolgens maak je wasabimayonaise (4 el mayonaise en 1 tl wasabi) en besmeer je de taco’s hiermee. Pel 1 avocado en snij deze in plakjes en leg dit vervolgens erop. Nu kan het tonijn erin. Verdeel het over de taco’s en strooi nog wat mais erover. Nu is het klaar om te eten?? serveer de overige wasabimayo erbij om in te dopen. Eet smakelijk! ??‍?: dit kan natuurlijk ook met blokjes verse zalm !

Spinaziesalade met zalm

?Spinaziesalade met zalm ??? Natuurlijk heb ik de heerlijke gerookte zalm en gerookte wilde zalm bij @brandvis gehaald. Ik kon niet kiezen?? de zalm was allebei zo lekker ?.. nu komt het heerlijke recept! Doe 100 gram verse spinazie in een kom en meng het met een beetje balsamico stroop. Leg de spinazieblaadjes daarna op een bord, verdeel 200 gram verse zalm naar keuze erover (gerookte zalm of wilde zalm). Daarna 1 avocado pellen en snijden in plakjes en ook toevoegen aan de salade. Dan zijn we alweer bij de laatste stap en dat zijn de cashewnoten. Een heerlijke & gezonde salade. Ik zou zeggen probeer dit! ?

 

 

Zalm burgers

??ZALM B U R G E R ??? ik zat te denken wat ik nog meer met sashimi kon maken en bedacht mij ineens een burger ervan te maken ????‍?dit is te lekker en goed gelukt, al zeg ik t zelf! De vis van @brandvis maakt het extra lekker ??. Volg @brandvis voor inspiratie! Hier volgt het recept voor 2 burgers. Zorg ervoor dat je een verse zalmmoot zonder huid van 200 gram in huis hebt gehaald. Snij deze zalm in stukjes en leg de stukjes in een kom. Voeg gesneden bosui van 3 stengels toe, 1 geperste teen knoflook, 1 ei, 3 el gebrande sesamzaadjes, 1 el sesamolie, sap van een halve citroen en wat peper & zout. Meng dit alles door elkaar heen en verhit een pan, met sesamolie bakken. Voeg het mengsel in een rond vormpje in de pan toe en bak de burgers krokant. Als ze omgedraaid kunnen worden haal je de vormpjes weg. De ronde bakvormpjes zorgen ervoor dat je burger rond blijft en niet uit elkaar valt. Het is heerlijk om de zalmburgers een beetje rosé te bakken. Pak een volkoren bol erbij (andere bol kan natuurlijk ook). Beleg deze met wat blaadjes verse spinazie en plakjes van een halve avocado. Doe de bovenkant van de bol erop en serveer met een partje citroen, sesamzaadjes en wat bosui. SMULLEN! ??

 

Vongole

V O N G O L E ??‍? @brandvis ??? bij een gezellige familie avond eten wij vaak vongole. Deze schelpjes vinden wij heerlijk, vaak eten wij het in combinatie met spaghetti maar nu hadden wij broodjes erbij om in de saus te dopen. Natuurlijk heb ik de vongole gekocht bij @brandvis ! Pak een wokpan erbij en verwarm 4 el olijfolie en 4 el bakboter in de pan, voeg als het heet genoeg is geworden 2 gesnipperde sjalotjes toe, een handje versgesneden peterselie, 2 el chilisaus en 4 klein gesneden knoflook tenen toe. Nu is het tijd voor de vongole (1 netje van 1 kilo), voeg de schelpjes toe en meng het goed door de saus. Als de schelpjes open gaan doe je er 2 scheutjes witte wijn bij, roer nog heel even door en zet het gas uit. Maak af met 2 el versgesneden koriander en wat zeezout. ??‍?: serveer met brood om in de saus te dopen ?? eet smakelijk!

Tempura Gamba’s

Tempura Gamba ?????? De tempura gamba’s komen van viswinkel @brandvis en als ik deze foto zie krijg ik er weer spontaan zin in!! ??? Deze tempura gamba moet je frituren en vervolgens serveer je een heerlijk sausje erbij. Ik heb het nu simpel en lekker gehouden met een chili mayonaise (meng mayonaise met sweet chili saus) en munt.

AVOCADO ZALM BROODJE

PEOPLE WHO LOVE TO EAT ARE ALWAYS THE BEST PEOPLE ❤ broodje met avocado, gerookte zalm, truffelmayonaise, mais en bosui. De heerlijke zalm heb ik weer bij @brandvis vandaan ????. Ik heb volkoren brood gebruikt en zelf gesneden in wat dikkere plakken dan normaal. Een halve avocado erop uitgesmeerd en vervolgens belegd met gerookte zalm, bosui, mais en wat truffelmayonaise! Maak het af met peper & zout!

BROODJE MAKREEL

 

✅Gezond broodje met makreel ?? Vind je het moeilijk om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen? Dan is dit een ideale lunch voor jou! Binnen een handomdraai gemaakt! Lust je geen makreel neem dan tonijn. Snij twee dikke plakken van een volkoren brood. Ik vind het altijd nog lekkerder als je ze even toast in de pan. Beleg de sneetjes brood met huttenkase, sla en stukjes gesneden bleekselderij. Vervolgens beleg je de gerookte makreel (ong 25 gram per broodje) erop beetje peper & zout en klaar!

Coquilles met spek

 

Coquilles met appel & spek ?? alle heerlijkheid op een stokje ? @brandvis Ik vind coquilles heel lekker en met deze combinatie helemaal. Leuk voor als hapje, even wat anders! Ik heb per stokje 2 coquilles gebruikt en daartussen stukjes appel en spek gedaan. Dit bak je in zijn geheel in de pan op hoog vuur in olie lekker krokant. Het is aan te raden om het kort aan beide kanten te bakken want de coquille moet je niet doorbakken dat is niet lekker (denk aan medium). Geniet ervan en vergeet geen bezoekje te brengen aan de viswinkel @brandvis in Egmond aan den Hoef ????? serveer de spiesjes met honing, beetje peper en zout.

Gamba’s met avocado

 

?WE GO TOGETHER LIKE AVOCADO & GAMBAS ??een heerlijke salade voor @brandvis . Ik heb gekookte gamba’s hiervoor gebruikt. Dit een een verfrissend gerechtje en leuk voor als salade op tafel met een bbq of etentje. Het is nog heel makkelijk te maken ook! Hol 1 avocado uit en snij in plakjes. Pak een bord erbij en leg deze als een waaier op het bord, leg de gekookte gamba’s aan de andere kant van het bord. Maak een cocktailsausje van 2 el mayonaise & 2 el ketchup. Maak af met verse dille kruiden, olijfolie, peper & zout. Serveer met een partje citroen? bon appetit!

Oosterse gougetti met zalm

 

㊙??Oosterse courghetti met zalm? een gezonde spaghetti van courgette op een oosterse manier met gemarineerde zalm. De zalm heb ik natuurlijk bij mijn favo viswinkel @brandvis gehaald (volg je hun nog niet? Volg ze dan vanaf nu want ze zetten de lekkerste dingen op insta!) hier volgt het receptje voor 2 personen: pak een kommetje en leg daar de zalmmoten in en dompel de stukken vis onder in sojasaus en 2 el honing. Terwijl dit lekker in de zalm trekt begin je met het snijden van 2 bosui, 1/2 rode peper en twee knoflooktenen (2 kleine of 1 grote). Pak een bakpan erbij en verhit twee el sesamolie hierin, als het heet is geworden voeg je de bosui, knoflook en peper toe. Bak dit lekker en mix het door elkaar. Voeg dan 400 gram courghetti sliertjes toe (dit lijkt veel maar slinkt heel erg) en mix en nog een keer door elkaar met 4 el zoete sojasaus (deze is stroperiger dan normale sojasaus). In een andere pan verhit je net als net ook 2 el sesamolie en daarin bak je je zalmfilet Rosé want dat is het lekkerste met verse zalm (vind ik). Serveer de courghetti in een diep bord en leg de zalm erop. Maak het mooier met stukjes rode peper en bosui en eet smakelijk!

Makreelsalade met ei

 

?MAKREEL EI SALADE ?? dit is een heerlijke salade voor op tafel die je serveert met broodjes en toastjes. Natuurlijk kan je het ook op je broodje smeren mee naar je werk. Ik ben zoals jullie gezien hebben bij @brandvis geweest voor allerlei heerlijke vis. Het eerste receptje wat ik erop zet is deze salade. Makkelijk en snel en natuurlijk onwijs lekker! Ik heb hiervoor twee makeeelfilets gebruikt en alsnog gecheckt op graatjes. Pak een kommetje/ schaaltje erbij en prak de makreelfilet. Doe vervolgens 1 rode ui kleingesneden erdoorheen met 3 el mayonaise. Roer dit alles door elkaar en doe dan 2 el aromat en peper erdoor. Kijk zelf of je nog meer mayonaise erdoorheen wilt. Zorg dat je vier gekookte eieren klein hebt gesneden en meng die ook door de salade. Serveer de makreelei salade op een bedje van sla en ik zeg tast toe???? #reindersfoodfashion#brandvis#brandvisrecept#egmondaandenhoef

Crispy fried calamari

 

?CRISPY FRIED CALAMARI ?? naar veel vragen zet ik deze iets eerder erop (wilde dit eigenlijk volgende week delen) maar omdat ik er jullie zo blij mee maak doe ik t nu! Dit was dan ook echt té lekker niet normaal. Hoe leuk om dit zelf te maken want het is écht veel lekkerder dan kant en klare calamaris. Zoals jullie weten haal ik mijn vis ??? altijd bij @brandvis en Hans raadde mij dan ook aan om dit zelf te gaan maken, omdat het dan veel lekkerder is. Hier komt het recept, haal verse inktvis die je zelf nog in ringen moet snijden ong een kilo bij de visboer (liefst bij @brandvis natuurlijk). Als je klaar bent met snijden begin je met het maken van het bierbeslag, ja echt bier-beslag. Van de bier proef later niets meer! Pak een kom erbij en voeg daarin 2 flesjes bier toe, ik heb keuvel bier gebruikt. Voeg vervolgens ong 200 gram bloem toe, je voegt het toe tot dat je beslag stroperig is. Dus zodra het stroperig is ga je het op smaak maken met 2 el viskruiden en wat zout & peper. Pak bakje erbij en vul die met panko (dit is Japans broodkruim wat je gebruikt als paneermeel). Zet een pan op het vuur met zonnenbloemolie of als je een frituur hebt gebruik je die. Wacht tot het vet heet genoeg is en pak een inktvisring, haal die goed door het beslag en leg deze vervolgens in de panko. Bedek de ring met panko en laat hem in het vet zakken. Het gaat erg snel let dus op en laat de ringen niet te bruin worden, ong 1/2 minuten. Serveer het met aioli YUM! Eet smakelijk?❤ #reindersfoodfashion#brandvis#brandvisrecept

Gamba pasta

 

GAMBAPASTA ✌??? de lekkere en makkelijkste pasta uit 1 pan! Alles wordt dus bereid in 1 pan hoe handig … ☺ hier volgt het lekkere recept voor vier personen: snij 4 bosuitjes klein, doe hetzelfde met 2 zoete punt paprika. Daarna gebruik ik een heerlijke knoflookmarinade van @brandvis om de bosui en paprika in te bakken (aanrader?). Pak een grote pan en bak daarin de bosui en paprika in de marinade 5 min lang. Voeg vervolgens 500 ml kookroom toe, roer alles goed door elkaar en bak door tot het gaat pruttelen en koken. Dit is het moment om de pasta (500 gram) toe te voegen. Gebruik je een verse pasta? Doe dan de verse pasta en gamba’s tegelijk erin (ong 6 min op hoog vuur), als je een normale harde pasta gebruikt doe dan eerst die, laat die 4 min koken en voeg dan de gamba’s toe 4 min (wokgarnalen 400 gram). Na 8 minuten is de pasta klaar. Geniet ervan en smullen maar ??? maak op smaak met zout en peper en als je wilt wat limoen.

Vongole

 

??V O N G O L E ????? een heerlijk receptje voor @brandvis gemaakt! Ik heb al een keertje eerder vongole gemaakt maar dit is een andere met een roomsaus! Een netje vongole schelpjes bestaat vaak uit een kilo, koop die het liefst natuurlijk bij @brandvis ! Snij een rode peper klein, net als 2 witte uitjes, een 1/2 bosje verse koriander en 2 knoflooktenen. Bak de ui, knoflook en peper in een wokpan in de olijfolie, voeg vervolgens de vongole schelpjes toe! Op een gegeven moment springen de schelpjes open, dit betekent dat ze goed zijn, degene die dicht blijven gooi je weg. Geef de schelpjes wel even de tijd om open te gaan en roer alles lekker door elkaar. Voeg 500 ml slagroom toe en 2 el chilisaus. Als laatste de koriander en roer alles nogmaals lekker door. Nu heb je een heerlijk gerecht met vongole in roomsaus. Serveer de pan op tafel met brood om in te dopen?ENJOY❣